Over Winterswijk en haar buurtschappen

Winterswijk met zijn fantastische coulissen-landschap, heeft enorm veel te bieden en voor iedereen wat wils. Door de overheid aangewezen als Nationaal Landschap kan iedereen die houdt van rust en ruimte hier zijn hart ophalen. Uitgestrekte bossen, verhoogde weilanden, mooi gelegen scholtenboerderijen, koeien in de wei, vergezichten en oneindig aantal fiets- en wandelpaden: het is er allemaal.

Niet alleen natuurliefhebbers halen hun hart op, ook sporters kunnen vele kanten op. Op het Hilgelo, een grote recreatieplas kan men uitstekend surfen en zwemmen. Winterswijk heeft een Golfbaan, midden in het groen. Zeer veel paden voor mountainbiken en daarnaast talloze ruiterpaden. En neem ook een kijkje in ons strandbad, een jaren 30 lokatie, geheel gerestaureerd en in oude staat hersteld. Zwemmen onder toezicht (prettig met kleine kinderen) en met de strandlodge: een plek om heerlijk te dineren en te lounchen. U kunt in Winterswijk zowel in de open lucht als overdekt tennissen.

Wilt u 's avonds nog vertier dan kunt u een bezoek brengen aan de schouwburg de Storm of naar bioscoop Skopein. Of heerlijk uit eten in de vele restaurants.

Winterswijk grenst aan drie kanten aan Duitsland. In de 16e eeuw behoorde Winterswijk tot het bisdom van Münster. Münster (ca. 80 km) is nog steeds de moeite van het bezoeken meer dan waard, met zeer veel historie, (de vrede van Münster is er getekend) maar is ook een mondaine winkelstad. Daarnaast zijn Bocholt en Vreden leuke plaatsen in de directe nabijheid die het bezoeken waard zijn.
Winterswijk image 0
Winterswijk image 1
Winterswijk image 2
Winterswijk image 3
Winterswijk image 4
Winterswijk image 5
Winterswijk image 6
Winterswijk image 7
Winterswijk image 8
Winterswijk image 9
Winterswijk image 10
Winterswijk image 11

Er is zoveel te beleven in de Achterhoek!

Gezellige middeleeuwse stadjes waar je, al dwalend door de smalle straatjes, de historie nog voelt. Eindeloze boswandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap. Heerlijke fietsroutes van de ene wijngaard naar de andere. Mijmeren langs de waterkant van éen van de rustgevende riviertjes. Gezellige restaurants waar de lekkerste streekproducten op het menu staan.

Dit klinkt toch als het ultieme geluk? En het mooie is: je hoeft er niet helemaal voor naar Zuid-Europa af te reizen. Want hoe verrassend misschien ook, je vindt het allemaal in de Achterhoek! Op deze site lees en zie je alles over het veelzijdige aanbod van de regio. Van leuke attracties en evenementen tot stoere activiteiten in de buitenlucht en interessante musea.

De Achterhoek staat bekend om haar rust, ruimte, karakteristieke landschap, authentieke boerderijen en pittoreske dorpjes. De prachtige natuur leent zich perfect om lekker te gaan fietsen of wandelen. Niet voor niets is de Achterhoek een viersterren fietsregio.

Kom gezond genieten in de Achterhoek! Zelf een beetje van dat geluk ervaren? Kom dan voor een weekend of langere vakantie naar de Achterhoek. In één van onze vakantiewoningen, waar je met volle teugen van de Achterhoekse gastvrijheid kunt genieten.
Achterhoek image 12
Achterhoek image 13
Achterhoek image 14
Achterhoek image 15
Achterhoek image 16
Achterhoek image 17
Achterhoek image 18
Achterhoek image 19
Achterhoek image 20
Achterhoek image 21
Achterhoek image 22
Achterhoek image 23

Activiteiten

Een unieke locatie in de Achterhoek
Gelegen op het mooiste park van Winterswijk met de 18-holes golfbaan naast: de deur. Van hier uit kunt u fietsend of wandelend de Achterhoek ontdekken.
  • U wilt golf spelen, naast de vakantiewoningen ligt de 18 holes golfbaan van Golf & Countryclub Winterswijk, de golfbaan de Voortwisch is een prachtige baan, ontworpen door Donald Steel. De rustige en stille baan past zeer harmonieus in het Achterhoekse coulissenlandschap en is een baan met uitdagingen voor elke golfer, ongeacht zijn handicap.
  • U wilt wandelen, vanuit de vakantiewoning loopt u direct langs wijngaarden, u waant zich in het buitenland, wandelen rond een thema ontdek de geologische bijzonderheden van het Winterswijkse wandellandschap.
  • U wilt fietsen, rondom de vakantiewoningen liggen de mooiste fietsroutes in de Achterhoek, als fietser word je in de Achterhoek echt in de watten gelegd. Zo is de regio aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten . En overal vindt u rustpunten waar u geniet van de omgeving en iets kunt drinken of eten.
  • U wilt zwemmen en genieten van het water, op korte afstand ligt recreatieplas 't Hilgelo.
  • Of u wilt tuinen of kastelen bekijken, u vindt het allemaal in de Achterhoek
  • Na een heerlijke dag actief in de buitenlucht is het goed toeven in één van de vele restaurantjes in Winterswijk.
  • Of 's avonds een theater of bioscoop bezoeken, het is allemaal mogelijk in Winterswijk
Activiteiten image 24
Activiteiten image 25
Activiteiten image 26
Activiteiten image 27
Activiteiten image 28
Activiteiten image 29
Activiteiten image 30
Activiteiten image 31
Activiteiten image 32
Activiteiten image 33
Activiteiten image 34
Activiteiten image 35
Activiteiten image 36
Activiteiten image 37

Over de grens

Duitsland, net over de grens bij Winterswijk
Een bezoek over de grens is van hieruit snel gedaan. Bijvoorbeeld aan Münster met haar prachtige “Stadtmitte” en imposante Domkerk. Ook de dierentuin hier is een bezoek meer dan waard. Kasteelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Binnen een straal van 30 kilometer bevinden zich talloze kastelen en landgoederen. Sloß Wasserburg Anholt met prachtige beeldentuinen, Hollandse meesterwerken en een wildpark is hiervan een sprekend voorbeeld. Winkelen kan in het eerder genoemde Münster of dichterbij in Bocholt. Bij slecht weer kan dit ook overdekt in Europa’s grootste “shopping mall” CentrO in Oberhausen waar ook een imposant indoor skiparadijs gevestigd is. In de kersttijd is Düsseldorf met z’n fraaie kerstmarkt een absolute must. Op iets meer dan een half uur rijden ligt, in de buurt van het Duitse Bottrop, "Movie Park Germany". Voor jong en oud zeer de moeite waard.

Münster
Vanuit Winterswijk is de Duitse grens dichtbij. U kunt een verblijf in onze vakantiewoning dus eenvoudig combineren met een uitstapje naar Duitsland. Eén van de steden nabij Winterswijk is Münster. Deze stad móet wel bijzonder zijn - de stad die deel uitmaakt van de "Historic Highlights of Germany" en die lid is van de "Internationale Hansebund der Neuzeit".
In het historische centrum blijft de geschiedenis van Münster levend. Talrijke musea, theaters en evenementen zorgen telkens weer voor nieuwe culturele impulsen. En: de grote, gerenommeerde universiteit en ook de hogescholen vormen niet alleen een productief wetenschappelijk centrum - de ongeveer 50.000 studenten die er studeren zorgen voor een voortdurende toeloop van jonge mensen afkomstig uit de hele wereld.

Movie Park Germany
Vanaf de vakantiewoning bent u binnen 50 minuten bij het geweldige, spectaculaire themapark: Movie Park Germany. Dit park biedt vele spectaculaire attracties voor zowel jong als oud. Shrek, Jimmy Neutron en vele andere televisie- en filmiconen komt u tegen in dit themapark. Naast deze attracties kunt u ieder moment in een scene van uw favoriete film terecht komen: van Pink Panther en Men in Black tot een unieke ’street entertainment’. In Movie Park Germany speelt u een rol in uw eigen film.
Over de grens image 38
Over de grens image 39
Over de grens image 40
Over de grens image 41
Over de grens image 42
Over de grens image 43
Over de grens image 44
Over de grens image 45
Over de grens image 46
Over de grens image 47
Over de grens image 48
Over de grens image 49